Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Het bewerken van onze materialen

2 Feb 2021

Bewerkingsmogelijkheden

Onze recycling kunststoffen zijn in principe te bewerken zoals u dat ook gewent bent te doen bij hout. De standaardbewerkingen zoals: zagen, boren en schroeven zijn eenvoudig uit te voeren bij onze materialen. Echter er zijn wel een aantal aandachtspunten waar op te letten. 

zagen:
Wanneer u onze materialen wilt gaan zagen dan kan dit het beste gebeuren met een grof getand zaagblad. Bij een te kleine vertanding lopen de tanden te snel vol met kunststof. Na mater het kouder is zal het materiaal zich stijver en brosser gedragen dan bij hoge temperaturen. 

boren:
Wanneer u onze materialen wilt gaan boren dan willen wij adviseren om dit te doen met een metaalboor (HSS of HM-type) Omdat onze producten gemaakt zijn uit 100% gerecyclede kunststoffen kan het voorkomen dat er hardere stukjes in ons product zitten waardoor een houtboor te snel zal slijten.

krom:
Tijdens het koelproces kan het zijn dat 1 zijde van het product sneller koelt dan de andere zijde. Dit kan ervoor zorgen dat de palen soms een lichte kromming vertonen. Daarnaast kunnen onze producten een kromming gaan vertonen onder invloed van de zon. Doordat 1 zijde van het product in de zon staat wil die zijde gaan uitzetten. de andere zijde staat in de schaduw en wil minder uitzetten. Hierdoor kan het product krom gaan staan. Naar mate de dag vordert  zal de kromming afnemen.

Heeft u nog aanvullende vragen dan beantwoorden wij deze graag.Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »