Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Werken met Kunststof - Tips en Trucs voor Effectieve Bewerking

14 Nov 2023

Kunststof, een veelzijdig materiaal vergelijkbaar met hout, biedt eenvoudige bewerkingsmogelijkheden zoals zagen, boren, schaven, frezen en schroeven. Om het beste resultaat te behalen, is het essentieel om enkele technische overwegingen in acht te nemen.

Boren: Gebruik metaal- of houtboren (HSS of HM type) met gematigde snijsnelheden. Zowel spiraalboren als speedboren zijn geschikt voor precisiewerk.

Zagen: Of het nu met een handzaag, cirkelzaag of kettingzaag is, behoud een lage snijsnelheid voor optimale controle en nette resultaten.

Frezen en schaven: Bij frezen of schaven, vermijd kromming door gelijkmatig aan beide zijden te bewerken, vooral bij grotere aanpassingen.

Spijkeren en Schroeven: Vermijd spijkeren voor constructieve verbindingen. Gebruik spaanplaatschroeven, boor voor en verzink het gat voor een strak resultaat.

Bouten: Voor mechanische bevestiging, kies voor bouten zoals slotbouten en draadeinden, afhankelijk van belastingvereisten.

Slobgaten: Creëer slobgaten door naast elkaar te boren en zijdelingse bewegingen te maken. Boorfrezen zijn ook handig voor zachte materialen zoals kunststof.

Lijmen: Let op dat lijmen, kitten of verven op kunststof vaak niet hecht. Overweeg alternatieve bevestigingsmethoden voor duurzame resultaten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »